Beroepskeuze begeleiding

Neem contact op

Ondersteuning of meer informatie nodig? Dan is het tijd voor actie! 

Laat hieronder je contact gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact met je op om te kijken of we je van dienst kunnen zijn.

ga naar www.rolcoaching.nl/contact en vul het contactformulier in.

Studenten coaching

  • Wij hanteren een sterk gereduceerd studententarief
  • De aanbiedingen en tarieven zijn enkel van toepassing voor scholieren en studenten
  • Coaching op locatie in Kaatsheuvel en op afstand via Skype behoren tot de mogelijkheden
  • Locatie is uitstekend bereikbaar vanuit Tilburg, Waalwijk, Dongen en Breda
  • Coaching voor studenten is een initiatief van ROL Coaching
Sollicitatiecoaching
Waardering 4.6 uit 5.0 (48 reviews)

Hulp bij het solliciteren

Waarom ben jij het meest geschikt voor die functie?

Bij solliciteren is er eigenlijk maar één vraag belangrijk: waarom ben jij het meest geschikt voor die functie? Dat is iets wat je jezelf moet afvragen, en je mogelijke nieuwe werkgever zal dit zich zeker afvragen. Immers, voor jou vaak 10 anderen.

Met de juiste voorbereiding en hulpmiddelen ben je in staat om sterk voor de dag te komen. Door uit te gaan van je kracht en dit te koppelen aan de gevraagde competenties maak je én een natuurlijke indruk én je hebt de argumenten op tafel waarom juist jij aangenomen moet worden op die functie.

Voor het echter zover is zijn er wel een aantal stappen te zetten. Wij geven je graag hulp bij het solliciteren. Dit is echt maatwerk, want soms kan alleen even een sollicitatiebrief nalopen ook al voldoende zijn. Vooraf stemmen we dus goed de wensen en mogelijkheden af.

Om je een indruk te geven van mogelijke ondersteuning kan je denken aan de volgende onderdelen:

Vooronderzoek

Wie ben ik, wat wil ik, wat past goed bij mij? Een talentenanalyse of competentieanalyse is hiervoor vaak het meest geschikte middel. Je kunt dit ook gebruiken voor verdere persoonlijke ontwikkeling

Voorbereiding

Als je in het bezit bent van genoeg zelfinzicht en weet waar je drijfveren liggen, dan is het tijd om te werken aan je persoonlijke marketing instrumenten: standaard sollicitatiebrief (die je later aanpast op de vacature), CV, online profiel(en) zoals LinkedIn. Houd er rekening mee dat jouw toekomstige werkgever ook zijn of haar huiswerk zal doen en dat beeld van jezelf geeft dat je wilt geven.

Zoeken naar vacatures

Gericht zoeken naar geschikte vacatures die goed aansluiten bij jouw kwaliteiten en waar je een goede kans maakt om in positieve zin op te vallen, zodat je energie gericht wordt ingezet. Denk ook aan tijdelijke uitzendbanen die aansluiten bij je gewenste (vaste) baan en open sollicitaties om je kansen op je droombaan te vergroten.

Solliciteren

Bij het solliciteren is het van belang dat je jezelf op een goede, eerlijke manier neerzet. Zo optimaal mogelijk aangesloten op de functie waarop je solliciteert. Wij kunnen je op een snelle effectieve manier helpen bij het maken van deze eerste indruk.

Sollicitatiegesprek

Op basis van je sollicitatiebrief en CV ontvang je mogelijk een uitnodiging voor een gesprek. Onthoud dat je al op basis van je beschreven kwaliteiten bent uitgenodigd. Dit betekent dat vooral gekeken wordt naar de persoon achter de brief. Dit is een belangrijk uitgangspunt om in je achterhoofd te houden en dus nu op een andere manier een goede tactvolle indruk dient achter te laten. Wij kunnen samen met jou kijken welke onderdelen hier voor jou van belang zijn om rekening mee te houden en hoe je hier optimaal in kunt handelen.

Wil je hulp bij het solliciteren?

In de hiervoor genoemde stappen, maar ook in de nabespreking, evaluatie en op andere zaken rondom het sollicitatiegesprek kunnen we ondersteuning bieden. Het beste is om dit even af te stemmen. Je kunt hiervoor het formulier hiernaast gebruiken of bellen met 06-12524392.